Behangwerk

Behangen is een vak apart. Naast bedrukt papier (drukprocédés; flexodruk, diepdruk en zeefdruk) bestaat ook reliëfpapier, veloursbehang, glasvezelbehang (met verschillende texturen), PVC-behang, vinylbehang, materiaalbehang (grassen, sisal, kurk, zelfs metaal) en textielbehang. De verschillende soorten muurbehang vergen allen een eigen techniek.

Het klaarmaken van de ondergrond (plamuren en schuren) is oneindig belangrijk gezien met de meeste papieren de foute niet worden verstopt, eerder worden geaccentueerd. Vakmanschap en liefde voor het vak is een absolute noodzaak.Schildersbedrijf Mol bekijkt uw woning, adviseert qua soort en kleur en voert de werken op een vakbekwame manier uit met respect voor uw woning, zodat u verzekerd bent van een mooi behangen wand. De verschillende soorten muurbehang vergen allen een eigen techniek.

Behangwerk-dennis-mol-ijmuiden
Behangwerk-ijmuiden-glasvezelbehang

Glasvezelbehang

Wat is glasvezelbehang? Zoals de naam al zegt wordt het behang gemaakt van glasvezel. Dit bijzondere materiaal zorgt ervoor dat het vele malen sterker is dan gewoon behang. Hierdoor heeft het een aantal extra kwaliteiten die grote voordelen bieden. Schildersbedrijf Mol raad dan ook glasvezelbehang aan.

Wist u dat glasvezelbehang uw beschadigde muur versterkt? Heeft u bijvoorbeeld een wat oudere en gebarsten muur dan kunt u deze versterken door er glasvezelbehang op aan te brengen. Dennis is specialist in het behangen van wanden. De structuur van de glasvezel zorgt ervoor dat de beschadigingen onzichtbaar worden en de kans op verder scheuren aanzienlijk verkleind. Daarnaast kan glasvezelbehang goed tegen vocht, krimpt het niet en is het brandvertragend.

Sfeer en warm

Glasvezelbehang heeft door zijn structuur een vrij luxueuze en warme uitstraling. Het is in een aantal verschillende structuren verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan visgraat, ruitjes of een soort van natuurlijke geweven structuur. Maar ook andere motieven zijn beschikbaar en het assortiment breidt gestaag uit. De basiskleur van het behang is neutraal. Maar doordat het uitstekend te bestrijken is met latexverf is het in ieder gewenste kleur te maken.

laten-behangen-ijmuiden
Behanger-uit-ijmuiden-dennis-mol

Fantastic Fleece

Fantastic Fleece is een decoratieve, glad of gestructureerd wandafwerking voor toepassing binnen. Fantastic Fleece is een hoogwaardig glasvlies met een zacht structuureffect als oppervlak. Hierdoor is jeuk tijdens verwerking vrijwel uitgesloten. Door het gebruik van zeer kleine glasvezels is er geen gevaar voor de gezondheid.